Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

6 november 2012

Oud recept voor bewaarwafels!

1 kg bloem
800 gr solo boter
1kg fijne suiker
10 tot 20 eieren
1 zakje bakpoeder (hoeft niet, maar dan zijn de wafels luchtiger)

1. Neem een grote kookpot voor het deeg, smelt hierin de boter en zet het vuur uit
2. meng met een HOUTEN lepel de suiker er onder
3. voeg de eidooiers toe
4. voeg de bloem erbij
5. spatel het opgeklopte eiwit er voorzichtig onder
6. bak in een heet wafel ijzer

Dit is voor ongeveer 50 wafels (met 20 eieren)

Diane




Geen opmerkingen: