Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

7 mei 2012

Luikse Wafels

500 g bloem
15 g verse gist
1 dl lauw water
125 g basterdsuiker
4 eieren
200 g boter
snuifje zout

1. zeef de bloem
2. los de gist op in het lauwe water en meng het papje met een kwart van de bloem
3. laat dit rijzen tot het verdubbeld is in volume
4. voeg de rest van de bloem bij, het zout, suiker, losgeklopte eieren en de zachtgeroerde boter
5. kneed goed met de handen
6. verdeel het deeg in bolletjes
7. druk ze plat en laat ze nog 30 minuten op een bloem bestoven werkvlak rusten
8. bakken in wafelijzer met ruitjes van 4 X 7 of 6 X 10

Jakline

Geen opmerkingen: